Competiție inedită în valurile mării

Sute de înnotători amatori și profesioniști și-au dat întâlnire sâmbătă dimineață pe plaja 3 papuci din Constanța. Oamenii s-au strâns pentru cea de-a 6-a ediție Aqua Challenge. Unii vin încă de la prima ediție și își programează concediul în funcție de data evenimentului. Alții sunt sportivi de la malul mării și exersează un an întreg în bazinul de înot pentru această competitiție.

Forfotă mare pe una dintre cele mai cunoscute plaje din orașul Constanța. Ediția cu numărul șase a “Aqua Challenge” a reușit să adune un număr record de participanți de toate vârstele. De la cei mai mici și mai puțin experimentați, până la cei mai profesioniști, toți iubitorii de înot au răspuns provocării de a participa la un maraton în valurile mării.

Competiția s-a desfășurat pe trei categorii: 500, 1500 și 5000 de metrii. Andrei este cel care a reușit să termine primul cursa de 500 de metri. Are 14 ani,este din București și face înot de perfomanță ceea ce, spune el, crede că i-a oferit un avantaj.

În probele de 1500 și 5000 de metri s-au „aventurat ” cei care fac înot de performanță și nu numai.

Pe lista participanților pentru proba de 5000 de metri se regăsește și numele lui Răzvan Florea, însă, din păcate, acesta nu a mai putut participa.

Aqua Challenge este prima competiție din România de acest gen, iar anul acesta a ajuns la ediția cu numărul șase. Din fericire, evenimentul a devenit deja o tradiție, iar sportul și concursurile sportive atrag din ce în ce mai mulți oameni.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea