Competiție de robotică

Încurajați să folosească principiile de inginerie în domeniul roboților, zeci de elevi constănțeni, dar și din județul Tulcea, au primit kit-urile care îi vor ajuta să-și construiască roboții. Aceștia vor fi folosiți într-o competiție internațională, care se va desfășura, în primă fază la București, iar echipa câștigătoare va ajunge în America pentru runda finală.

Bătăliile între roboți îi fascinează pe mulți dintre tinerii adolescenți. Însă până să ajungă cu ei pe teren, roboții trebuie construiți chiar de cei care îi vor utiliza. FIRST Tech Challenge este o competiție internațională, iar anul acesta, doar din România, participă peste 40 de echipe. Mai exact, peste 700 de tineri vor forma echipe care vor proiecta, construi, programa și opera roboți. Pentru a venit în sprijinul liceenilor, organizatorii le-au pus la dispoziție toate materialele de care au nevoie.

Din Dobrogea au fost selectate trei echipe:  echipa Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța, Liceul ”Carmen Sylva ” din Eforie Sud și Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Tulcea. Liceeni de la Carmen Sylva și-au pus la punct o parte dintre strategia pe care o vor folosi în timpul meciurilor.

Deși la prima impresie, construcția și operarea unui robot pare să atragă mai mult băieții, sunt destul de multe fete care și-au dorit să facă parte din echipe.

Tinerii au la dispoziție doar câteva luni să își construiască robotul, și asta pentru că faza pe țară a FIRST Tech Challenge se va desfășura la București în luna martie.

Robotul declarat câștigător al FIRST Tech Challenge Romania va participa la Campionatul Mondial de Robotică organizat în St. Louis, SUA, în aprilie 2017.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea