Competiția Europeană pentru Securitate Cibernetică

A început ediția 2019 a Competiției Europene pentru Securitate Cibernetică. Aceasta se desfășoară în perioada 9 – 11 octombrie la Palatul Parlamentului din București și reunește concurenți din 20 de țări.

România este prezentă cu o echipă formată din 10 tineri. Țara noastră este pentru prima oară gazda celui mai mare concurs din domeniul securității cibernetice de pe continentul european pentru tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani.

Securitatea web, criptografie, inginerie inversă şi investigaţii, programare, atac şi apărare, securitate Linux / windows / macOS şi securitate telefoane mobile sunt domeniile testelor pe care le au înfruntat și de rezolvat concurenții.

La finalul primei zile de concurs, echipa României s-a clasat pe locul II. Cu un total de 4.200 de puncte, IT-iștii români au devansat Franța, care a ocupat poziția a treia.

Cu toate că Germania a condus ore bune clasamentul oficial, locul fruntaș a fost obținut de Italia, cu 4.340 de puncte aculumate. Competiția a fost reluată în această dimineață iar câștigătorii finali ai European Cyber Security Challenge 2019 vor fi anunţaţi în data de  11 octombrie, într-o ceremonie organizată la Palatul Cercului Militar Naţional.

European Cyber Security Challange este o iniţiativă a Agenţiei Europene pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor  şi face parte din Planul de Acţiune pentru Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a Uniunii Europene.

Scopul competiţiei europene este să identifice, să conecteze şi să dezvolte tinerele talente în cybersecurity din Europa, pentru a preîntâmpina problema recrutării de specialişti în securitate cibernetică.

Redactor: Mihaela Țânțaru