Compensație lunară pentru polițiști și militari

A fost promulgată legea în care polițiștii și cadrele militare pot folosi compensaţia lunară primită pentru chirie în folosul primei rate a locuinței personale. Sumele vor fi justificate cu un contract de vânzare – cumpărare cu plata în rate a locuinței.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru modificarea legilor privind statutul Poliţistului, respectiv a Statutului cadrelor militare. Potrivit actelor normative, politiştii şi militarii care beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie o pot folosi pentru plata ratei locuinţei achiziţionate.

„Politistul care îndeplineşte condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit imoboliar sau ipotecar destinat achiţiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derularea a creditului respectiv, pentru plata ratei sau pentru a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul imoboliar/ipotecar”, sunt modificările aduse articolului 31, din legea 360/2002.

De asemenea, potrivit proiectului de lege, compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionate pe timpul carierei. Proiectul prevede că sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuinţei. Proiectul de lege a fost adoptat pe 29 octombrie de Senat, în calitate de for decizional.

Redactor: Cristina Niță