Compania de stat “Nuclearelectrica” a apelat la o majorare de capital

Compania de stat Nuclearelectrica a vândut 10% din acţiuni prin oferta iniţială pe Bursă, pentru 281,8 milioane lei (63 milioane euro), suma minimă vizată prin această operaţiune, titlurile fiind emise printr-o majorare de capital la care FP a participat cu 30,6 milioane lei (6,8 milioane euro).

Nuclearelectrica a atras 312,4 milioane lei printr-o majorare de capital în care a emis acţiuni reprezentând 11,077 % din capitalul social.

Un pachet de 10% din acţiuni a fost scos la vânzare la bursă printr-o ofertă publică iniţială în vederea listării, iar diferenţa de 1,077% din titluri a fost cumpărată de Fondul Proprietatea (FP), în baza dreptului de preferinţă.

Prin oferta derulată la bursă, valoarea ofertei era cuprinsă între 281,8 milioane lei şi 379,4 milioane lei, în funcţie de preţurile la care puteau fi cumpărate titlurile, respectiv între 11,2 lei şi 15 lei.

Investitorilor instituţionali le-au fost alocate 85% din ofertă, investitorii mari de retail au avut destinat un pachet de 5% din titluri, iar micii investitori 10%.

Astfel, investitorii instituţionali au participat cu 241,5 milioane lei, cei de retail cu 14,2 milioane lei, iar micii investitori au subscris de 26,16 milioane lei.

 Aproape 30% dintre investitorii care au cumpărat acţiuni la Nuclearelectrica sunt din Statele Unite, a declarat luni ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Acţiunile vândute în ofertă vor avea ataşate drepturi de alocare, astfel că investitorii vor putea beneficia de titlurile cumpărate chiar înainte ca acestea să le fie transferate în conturi. Drepturile de alocare ar putea fi listate la Bursa de Valori Bucureşti pe 4 octombrie.