Compania Apple va fi anchetată în Marea Britanie din cauza noului iPad

Autoritatea britanică de reglementare a publicităţii se pregăteşte să înceapă o investigaţie privind modul în care Apple a promovat cea de-a treia generaţie a iPad, după reclamaţii din partea consumatorilor privind accesul la reţele 4G, indisponibil în Marea Britanie.

Tehnologia telecom de a patra generaţie (4G) permite utilizatorilor să acceseze servicii de internet broadband mult mai rapide decât în cazul standardelor anterioare, precum 3G.

“Am primit 24 de reclamaţii privind aserţiunile de pe site-ul Apple legate de conectivitatea 4G a iPad. Evaluăm dacă există motive pentru iniţierea unei investigaţii”, a declarat un purtător de cuvânt a Autorităţii pentru Standarde în Publicitate.

Reprezentanţii Apple nu au putut fi contactaţi pentru comentarii insa compania Apple a avut probleme similare în Australia, unde autoritatea pentru protecţia consumatorilor a iniţiat în martie o acţiune în instanţă pentru a determina compania să informeze clienţii că iPad 3 nu se poate conecta la servicii 4G deoarece acestea nu sunt disponibile pe plan local, deşi tableta este compatibilă.
Apple a oferit returnarea banilor pentru clienţii australieni afectaţi.