Comori ascunse în pământ

Potrivit cercetărilor făcute publice de cercetători, tone de diamante se găsesc sub suprafaţa Terrei. Pietrele preţioase mai au mult până să ajungă pe rafturile bijuteriilor. În acest moment, echipamentele de foraj nu pot ajunge la adâncimea la care se află diamantele.

O cantitate impresionantă de diamante a fost găsită la o distanţă cuprinsă între 145 şi 240 de kilometri de suprafaţa Terrei.  Cercetătorii au detectat această comoară într-un grup de roci denumite ”cratoni” care traversează scoarţa până la mantaua terestră. Descoperirea a fost posibilă folosind tehnologia seismică care analizează  felul în care undele sonore traversează scoarţa terestră. Una dintre proprietăţile diamantului este că sunetul îl traversează cu o viteză de două ori mai mare decât în cazul mineralelor care predomină în rocile din mantaua superioară.

Formate din carbon, diamantele iau naştere la o presiune foarte mare şi la o temperatură extremă în adâncul pământului . Acestea nu ies la suprafaţă decât prin intermediul erupţiilor vulcanice.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că rocile subterane conţin de cel puţin 1.000 de ori mai multe diamante decât s-a crezut iniţial.

Redactor: Denisa Albu