Comoara din adâncuri

O echipă de căutători de comori au găsit peste 70 de tone de platină, într-o epavă aflată la sute de metri adâncime. Pare un scenariu de film, însă este o întâmplare cât se poate de reală.

Epava a fost localizată, în 2008, de un grup de căutători de comori, care a depus o cerere la guvernul Statelor Unite pentru a efectua căutările în zona respectivă, cu toate că locaţia exacta a navei a fost ţinută în secret . Vânătorii de comori  susţin că la bordul navei s-ar putea afla 71 de tone de platină, care ar valora nu mai puţin de trei miliarde de dolari. Ei spun că cele 4.500 de cutii cu lingouri de platină urmau să fie livrate Statelor Unite, drept plată de război, de Uniunea Sovietică. Cercetătorii apun că ambarcaţiunea a eşuat în largul coastei Cape Cod Massachusetts, după ce a fost lovită de torpilele navelor germane.

“Suntem încântaţi să descoperim istoria, deoarece totul era ţinut în secret. Nu vom păstra banii. Avem proiecte unde îi vom investi, pentru a ajuta copiii şi oamenii din Massachusetts şi Haiti”, a declarat unul dintre membrii grupului de căutători de comori. Aceştia spun astfel ar putea rezolva semnificativ probleme umanitare ale Amercii şi statului Haiti, reducând implicit cheltuielile guvernului American.

Redactor: Doina Sîrbu