Comerț ilegal cu pește în Constanța

O femeie din localitatea General Scărișoreanu din județul Constanța a fost depistată de jandarmi în timp ce comercializa ilegal peşte ținut în condiții improprii.

Sâmbătă, în jurul orei 10.00, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, a depistat în târgul din localitatea General Scărişoreanu, o femeie care oferea spre comercializare peşte.

În urma verificărilor,  jandarmii au stabilit că femeia în vârstă de  42 ani, din Eforie, deţinea peste 60 kg de peşte, diferite specii, depozitat în condiţii improprii, în lăzi de plastic, precum şi într-un autoturism.  Aceasta nu a putut justifica provenienţa peştelui şi a declarat jandarmilor că  intenţiona să-l vândă, pentru a-şi suplimenta veniturile.

Jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare a autorităţilor competente, peştele fiind predat unei societăţi comerciale specializate.

Polițiștii recomandă cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte sau produse din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.

Redactor: Isabela Boantă