Comercianții din piețe se plâng de vânzările slabe

Deşi suntem în sezonul fructelor şi legumelor, vânzările din piețe stagnează. Comercianții sunt supărați că nici macăr acum, când au apărut produsele de sezon, numărul clienților nu a crescut. Deși în zilele de week-end piața devine aglomerată lumea se orientează doar spre strictul necesar.

În Piața Centrală din Medgidia, produsele autohtone au apărut deja. Deși cumpărătorii nu prea au încredere în veridicitatea provenienței acestora, spun că prețurile au rămas, încă, destul de mari. Singurul lucru care îi motivează să facă cumpărături este necesitatea de a se hrăni și, din acest motiv, pe listele de cumpărături rămân doar prioritățile.

La polul opus, se află comercianții, care spun că vânzările sunt slabe, desi prețurile au rămas la un nivel mai mic decât în supermarketuri.

Specialiștii spun ca dacă facem cumpărăturile din piaţă, pe lângă obţinerea de produse mai sănătoase, susţinem şi economia locală şi chiar naţională. Acum, din păcate, în țara noastră are loc un veritabil război nevăzut între piață şi market, iar noi putem ajuta piaţa să câştige, dacă vom cumpăra mai mult de aici.

Redactor: Paul Alexe