Comandamentul Litoral și-a început activitatea

Astăzi, Comandamentul Litoral 2017 și-a început oficial activitatea. Acesta va funcționa în perioada 28 iunie – 1 septembrie, cu scopul de a preveni și a combate practicile care dăuneaza vieții și sănătății consumatorilor.

S-a dat startul controalelor Autorității Naționale de Protecție a Consumatorului, pe litoral. Nici bine nu a început sezonul, și reclamațiile au început să curgă.

Directorul ANPC, Paul Angel,  a asigurat că își vor face treaba și vor lucra împreună cu colegii de la Constanța.

În tot acest timp, oficialii de la ANPC prezenți au precizat că se vor desfășura acțiuni de control, de preluare și cercetare a reclamațiilor. De asemenea vor exista și  acțiuni de informare și educare a consumatorilor, precum și consiliere gratuită a operatorilor economici pentru aplicarea corectă a legislației din domeniu. Turiştii care sosesc pe litoral au la dispozitie trei locaţii unde pot depune reclamaţii sau sesizări în legatură cu nerespectarea drepturilor lor, în calitate de consumatori. Acestea sunt:

Mamaia- pentru staţiunile Mamaia şi Năvodari;

Neptun- pentru staţiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche;

Costineşti- pentru staţiunile Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla şi 23 August.  De precizat este și faptul că, scopul Comandamentului Litoral este acela de a preveni şi a combate practicile care dăunează vieţii şi sănătăţii consumatorilor, dar şi a celor care afectează interesele economice ale acestora.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea