Comandamente pentru vreme rea

Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie a emis o atenționare meteorologică de vreme rea în mai toată țara. Aceasta a intrat în vigoare de astăzi de la ora 15.00. La nivelul județului Constanța s-au activat Comandamentele pentru Situații de Urgență.

Conform prognozei, începând de astăzi după amiază şi până mâine noapte, va ploua abundent în mai toată țara. Codul galben de ploi s-ar putea transforma în cod portocaliu. În acest sens, la nivelul municipiului Constanța au fost constituite echipe mixte care vor acţiona în zonele nevralgice din oraş.

La nivelul RAJA S.A. s-a activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în intervalul 23 iulie, ora 10,00 și 25 iulie ora 08,00. Au fost constituite zeci de echipe de intervenţie la nivelul localităților deservite. Acestea sunt dotate cu utilajele necesare, care vor asigura permanenţa în toată perioada pentru remedierea rapidă a eventualelor avarii. RAJA SA face apel către consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924.

Primăria Municipiului Constanţa a împărțit deja în zonele nevralgice 800 de saci cu nisip la blocurile şi casele din zonele inundabile, iar alți 500 sunt pregătiţi pentru orice eventualitate. 8 diguri vor fi amplasate în zonele inundabile din oraş: Delfinariu, Km 4-5 și Coiciu. Poliţiştii locali sunt pregătiţi să intervină împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere pentru fluidizarea traficului. Constănţenii sunt rugaţi să nu își parcheze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare, ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. Populația este sfătuită să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. În cazul în care situaţia o impune, cetățenii aflați în trafic să se ferească de furtună în sediile diverselor instituţii publice sau în cadrul altor imobile care prezintă siguranţă.

Redactor: Denisa Albu