Colocviu internațional la Mangalia (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2-2qeXHRGNM[/youtube]Oameni de stiinta din toata lumea au venit la Mangalia pentru a participa la Simpozionul “Megarika”. Cum vechiul Callatis este unul din orasele cu importante descoperiri arheologice din ţară, locul a fost o buna optiune pentru susţinerea unui coloviu international.

Manifestarea organizata in Mangalia, a strans arheologi din intreaga lume. Ideea organizarii unui astfel de colocviu ii apartine lui Adrian Robu, doctor in istoria greaca.

In perioada elenistica, cetatea Callatis era cea mai importanta colonie de pe malul de vest al Marii Negre, din punct de vedere cultural.

Intalnirea se va desfasura pe parcursul a cinci zile. Inceputa pe data de 8 iulie, aceasta se va termina pe 12 iulie. De la colocviu nu putea sa lipseasca nici Directorul Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia.

Una din cele mai importante descoperiri arheologice facute in Mangalia a fost un papirus, dealtfel singurul descoperit in Romania. Participantii la colocviu vor vizita in zilele urmatoare Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta si sapaturile arheologice de la Histria.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.