Colegiul ,,Regina Maria”, la ceas aniversar

Colegiul Național de Arte ,,Regina Maria” la ceas aniversar! Instituția de învățământ a împlinit 62 de ani de existență. Pentru a marca această aniversare, până la data de 29 noiembrie, în cadrul colegiului, vor avea loc spectacole, sesiuni de referate, expoziții, mese rotunde și activități extracurriculare.

Colegiul Național de Arte ,,Regina Maria” funcționează ca unitate de școlară cu profil artistic, din anul 1956, sub denumirea de Scoală de Muzică și Arte Plastice. Instituția și-a menținut rolul de centru de formare inițială și continuă în domenliul artistic, pentru toate generațiile de absolvenți, de la înființare și până în prezent.

La 62 de ani de la înființare, Colegiul Național de Arte ,,Regina Maria” sărbătorește așa cum se cuvine.

Cei prezenți la eveniment s-au putut bucura de expoziția intitulată ”Centenar”. Lucrările aparțin profesorilor catedrei de arte vizuale și a elevilor coordonați de aceștia și au fost expuse în galeria de artă a Colegiului. Totodată, de la ora 11.30, a avut loc și spectacolul aniversar “100 de artiști pentru 100 de ani”. Acesta s-a derulat în sala ”Sergiu Celibidache” și a cuprins momente muzicale și coregrafice, susținute de elevi și profesori.

Printre invitați s-au aflat: primarul Decebal Făgădău, reprezentanți ai Consiliului Local Constanța, ai Inspectoratului Școlar Județean, dar și ai altor instituții de învățământ.

Mulți dintre elevii care au performat pe scenă sunt premianți cu rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile de specialitate atât la nivel național, cât și internațional.

Redactor: Alexandra Panait