Colegiul Național “Kemal Ataturk” a sărbătorit 20 de ani de existență

La eveniment au fost prezenți, alături de elevi și cadre didactice, reprezentanți ai mai multor instituții. Deschiderea oficială a avut loc cu intonarea imnurilor de stat ale României și Turciei.

Colegiul, care a pornit la drum în 1995 cu o singură clasă, se laudă astăzi cu 19 clase, patru specializări şi rezultate deosebite obţinute de elevi la concursuri naţionale şi internaţionale. Prezent la eveniment, subprefectul județului Constanța a subliniat importanţa acestei instituţii în peisajul educaţional din România.

Foștii absolvenți au putut vizita liceul după 1o ani. Atât pentru ei, dar și pentru profesori, amintirile au renascut în locul unde au petrecut cei mai frumoși ani.

Seminarul musulman a fost înființat în Babadag, în 1610. În 1995, un protocol încheiat între statul roman și cel turc transforma seminarul musulman din Medgidia în Liceul pedagogic și teologic Mustafa Kemal Ataturk, finanțat de guvernul de la Ankara. În prezent liceul dispune și de un internat. Din anul 2000, acesta a devenit Colegiul Național „Kemal Atatürk”.

Redactor: Anamaria Stoica