Colecționarii s-au reunit la Mangalia

Pe Aleea Stelelor de Mare din Mangalia, mii de obiecte vechi, unele cu o valoare inestimabilă, sunt prezentate spre vânzare turiştilor şi localnicilor. Este vorba despre o nouă ediţie a Târgului de Antichităţi ce a atras colecţionari din toate colţurile ţării, ce expun obiecte vechi de artă şi decorative, ceasuri, porţelanuri, sticlărie, cărţi, bijuterii, obiecte tehnice și numismatică.

Soldăţei de plumb, degetare din porţelan, picturi, cufere de zestre, tablouri vechi, gramofoane şi patefoane, alături de colecţii impresionante de monezi, veselă din argint şi matrioşti ruseşti, toate emană parfumul unor epoci trecute. Unul dintre participanţii la târg vine din Marea Britanie şi spune că marfa pe care o expune este diversificată.

Colecţionarii englezi sunt extrem de diferiţi de cei români, susține expozantul din Marea Britanie.

Un alt colecţionar spune că vine cu drag la Mangalia, întrucât aici a găsit o locaţie propice pentru obiectele pe care le are de vânzare.

Potrivit organizatorului evenimentului, ediţia de vară a Târgului de Antichităţi abia a început şi mult mai mulţi colecţionari vor veni la Mangalia.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin