Colectare de ulei uzat în Constanța

Orice gospodină știe că este un adevărat chin să scape de uleiul vegetal folosit, însă, organizația non guvernamentală Mare Nostrum, vine în ajutorul cetățenilor, dar și a mediului înconjurător. Uleiul vegetal uzat poate fi valorificat ulterior în combustibil.

Uleiul vegetal este unul dintre cele mai folosite alimente și cel mai des este utilizat la prăjit. Din păcate, multe persoane aruncă uleiul în chiuvetă sau direct în canalizare, fără să știe că uleiul este considerat un reziduu toxic ca poate polua apa și solurile. Încă din 2010, organizația non-guvernamentală Mare Nostrum, a inițiat o campanie la nivel național, care urmărește implementarea unui nou concept pe piața din România, acela de colectare a uleiului vegetal uzat care poate fi valorificat în biodisel.

Tot mai mulți oameni au început să conștientizeze pericolul pe care îl reprezintă aruncarea la întâmplare a uleiului folosit pentru mediu. Astfel, anul trecut aproximativ 80 de persoane au colectat în total peste 500 de litri de ulei vegetal uzat.

Unii dintre constănțeni deja colectează separat uleiul folosit.

Mare Nostrum invită constănțenii să se alăture acestei campanii și să predea ulei vegetal uzat!

Dacă uleiul este refolosit de mai mult de două-trei ori, acesta devine periculos pentru sănătatea umană. Astfel, favorizează apariția celulelor concerigene și mărește riscul de accidente vasculare cerebrale.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea