Codul galben s-a întors în județul Constanța

Codul galben s-a întors în județul Constanța, iar viscolul și ninsoarea au creat din nou probleme. Autostrada Soarelului a fost închisă, la fel si autostrada A4, iar pe mai multe sectoare de drum national a fost restricționată circulația mașinilor de mare tonaj. Inevitabil, s-au format cozi kilometrice în anumite zone. Autoritățile speră ca astăzi toate drumurile să fie din nou redate circulației, mai ales că și avertizarea ANM expiră la ora 16.

Codul galben nu a mai fost ca săptamana trecută, însă chiar și în aceste condiții viscolul le-a creat din nou probleme autoritățlor din județ. Cele mai mari s-au inregistrat pe Drumul Național 22, Constanța –Tulcea, care a fost închis preventiv. Oamenii care au vrut să treacă au fost întorși de polițiști, deși unii dintre ei mai aveau doar câțiva kilometri până acasă.

Nervii șoferilor s-au întins și mai mult, iar iritarea lor a atins cote maxime atunci când pe sensul de venire dinspre Tulcea către Constanța au început să apară mașini, în timp ce ei nu puteau să treacă. Cei ce veneau dinspre Tulcea au spus că se poate circula, doar că, în unele zone, cu dificultate.

Probleme au fost și în localitatea Mihai Viteazu cu șoferii care veneau de la Tulcea, având destinația Constanța. Unii dintre ei au fost lăsați să treacă abia dupa intervenția președintelui Consiliului Județean Constanța.

Totodată, și pe drumul care leagă localitatea Săcele de Sinoe au fost problem, iar acolo a fost nevoie de intervenția unui utilaj pentru ca medicii să ajungă la o femeie însărcinată.

Alte patru persoane, printre care și un copil de 5 luni, au fost salvate din nămeți între localitățile Alimanu si Dunăreni și duse cu o şenilată într-un adăpost amenajat. Însă vin și vești bune. Din fericire, județul Constanța iese de sub incidența codului galben. Totuși, meteorologii spun că nu am scapat  încă de iarnă. Nu va mai ninge, dar vremea va fi geroasă cu temperaturi de până la -10 grade Celsius.

Redactor: Oana Jărloianu