Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite

Luni, pe 22 ianuarie, municipiul Constanța se află sub cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite. Primăria Constanța dă asigurări că angajații săi sunt pregătiți să intervină pentru a degaja zăpada și a asigura fluența traficului rutier.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea atenționează că, pe 22 ianuarie până la ora 22:00, municipiul Constanța se află sub cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite. Vântul va avea intensificări susținute cu viteze la rafală de până la 75 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Temperaturile minime se vor încadra între -7 și -4 grade Celsius.

În urma acestor avertizări meteo, angajații Primăriei Constanța au intervenit pentru verificarea preventivă a scurgerilor pluviale din punctele nevralgice ale municipiului și, acolo unde a fost cazul, au acționat pentru curățarea și decolmatarea acestora.

Au fost pregătite 13 sărărițe pentru a împrăștia material antiderapant și 27 de utilaje cu lamă. 4 dintre utilajele cu lamă sunt pregătite pentru a interveni la Unitatea de primiri urgențe, la unitățile de învățământ și instituții publice.

De asemenea, având în vedere prognoza pentru următoarele zile, 10 freze cu lățimea de lucru de 75 cm vor fi pregătite pentru a degaja zăpada și a asigura accesul în stațiile RATC, trotuare și treceri de pietoni.

Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei vor fi pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale împreună cu cei ai Poliției Rutiere vor patrula pentru asigurarea fluenței traficului rutier și vor interveni dacă situația o impune.

La nivelul municipiului Constanța a fost amenajat un adăpost pentru oamenii străzii, cu 20 de paturi, în care persoanele fără adăpost vor putea servi băuturi calde și sandwich-uri.

Redactor: Ramona Caba