Cod Galben de vânt în județul Constanța

O avertizare Cod Galben a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie, pentru mai mlte județe, printre care și județul Constanța. Avertizarea a fost valabilă până astăzi la ora 17.00

O avertizare Cod Galben pentru Constanța și alte 19 județe din țară, a fost emisă încă de luni de la ora 16.00 până marți la ora 13.00, de către specialiștii de la ANM, cu privire la intensificarea vântului și răcire accentuată. Totodată au fost anunțate ca fenomene asociate precipitații mixte slabe.

În țară circulaţia este blocată pe multe drumuri din cauza zăpezii viscolite. În vestul ţării, stâlpii şi copacii au fost rupţi din cauza vijeliei. ANM a emis Cod Galben de ninsori şi vânt puternic în Bucureşti şi alte 19 judeţe. Din cauza vântului puternic şi a ninsorilor abundente din noaptea de luni spre marţi, s-au produs mai multe accidente pe şoselele naţionale, autorităţile intervenind pentru a descongestiona traficul. Vremea va continua să se răcească și în zilele următoare, vor predomina temperaturile negative, iar în noaptea de marți spre miercuri va fi ger. Temperaturile  minime se vor situa sub -10 grade, în nordul, nord-estul, centrul țării, local în sud și pe arii mai restrânse în rest.

Vremea nefavorabilă a determinat autoritățile maritime să suspende temporar activitatea în porturile Constanța Nord, Constanța Sud – Agigea, Mangalia și Midia – Năvodari, precum și a tranzitului prin Ecluza Agigea a Canalului Dunăre-Marea Neagră, începând de marți, ora 03.00, după ce vântul s-a intensificat treptat suflând cu viteze de până la 55-65 km la oră.

Redactor: Oana Jărloianu