Cluburile constănțene, luate la control de ISU

După ce s-au stabilit cauzele producerii dezastrului din clubul Bamboo din București, care a ars aproape complet sâmbătă dimineață, reprezentanții ISU Dobrogea au luat la pas mai multe cluburi din Constanța, pentru a vedea dacă se respectă normele impuse pentru siguranță împotriva incendiilor. Astfel, așa cum era de așteptat, au fost constatate destule deficiențe și s-au aplicat amenzi.

Pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislative privind situaţiile de urgenţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” a derulat, în acest weekend, o serie de acţiuni inopinate de verificare la localurile  din categoria cluburi. Acțiunile au fost derulate pe timpul nopții, după ora 23.00, iar alături de pompieri, au fost angrenați şi reprezentanţi ai inspectoratelor de poliţie şi de jandarmi. Astfel, au fost controlate 4 cluburi constănțene, unde au fost constatate 31 deficienţe.

”În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale, însemnând 23 avertismente şi 8 amenzi, în cuantum de 18.000 lei. Deficiențele constatate nu s-au încadrat în prevederile HG 915/2015, privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor, determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu. Pentru cele patru obiective controlate nu s-a solicitat și nu s-a obținut autorizația de securitate la incendiu”, se arată într-un comunicat al ISU Dobrogea.

Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, prezența extinctoarelor cu termen de valabilitate expirat, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor și neorganizarea intervenţiei la locul de muncă. Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în cluburi, ISU recomandă administratorilor sau proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:

  • respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;
  • solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu;
  • preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Redactor: Daniel Albu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.