Clubul „Zâmbet și culoare” încearcă să vină în sprijinul adolescenților și copiilor cu deficiențe din Medgidia

Inițiatorii proiectului spun că principalul obiectiv al asociației este integrarea persoanelor cu dizabilități în societate și promovarea egalilității de șanse. Aceștia se axează pe activități diverse, care îi ajută atât pe copii, cât și familiile acestora.

„Zâmbet și culoare” este o asociație non-profit, independentă, cu beneficiu public ce activează în scop umanitar. Membrii săi oferă persoanelor aflate în dificultate posibilitatea de a avea contact cu alte grupuri sociale din comunitate, dar și acces la educație.

Asociația a primit un spațiu din partea administrației locale, în care să își desfășoare activitatea, însă acesta necesită o sumedenie de reparații. O parte dintre acestea au fost suportate de către părinții copiilor cu dizabilități. Însă problema cea mai gravă vizează căldirea și găurile din acoperiș.

În perioada lucrărilor, copiii nu au frecventat cursurile din cadrul centrului. Frigul și condițiile nefavorabile au determinat conducerea să ia această măsură, care îi afectează tot mai mult pe părinți.

Cu lacrimi în ochi, mămicile copiilor bolnavi spun că nu știu cui să se mai adreseze. Singura speranță este o implicare a autorităților locale.

Primarul Marian Iordache spune că știe care sunt problemele Asociației „ Zâmbet și culoare”, iar în perioada următoare vor fi alocați banii necesari pentru reabilitarea capitală a spațiului.

Încă de la înființare, centrul s-a dorit a fi o şansă nu doar pentru copiii din Medgidia, ci şi pentru cei din localitățile din jur. Asta, deoarece, mulți dintre micuții cu dizabilități nu pot frecventa ședințele din cadrul centrelor de recuperare unde se achită o taxă. Tocmai de aceea, Asociația „Zâmbet și culoare” își propune să le ofere acestora șansa la o viață normală.

Redactor: Paul Alexe