Clubul pensionarilor din Medgidia

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wDdX1oTkpPg[/youtube]Încă de la primele ore ale dimineții, cei mai în vîrstă medgidieni se strâng la Clubul Pensionarilor pentru a se relaxa. Bătrîneii fac partide de rummy, table, joacă șah sau cărți, ore în șir.

În evidența clubului sunt înscriși peste 940 de pensionari. Ei beneficiază și de o legitimație de membru. Zilnic, peste 400 de bătrâni vin să-și întâlnească prietenii și să organizeze alte activități de petrecere a timpului liber, precum excursii și petreceri.

În afară de Clubul Pensionarilor, bătrîneii nu prea au unde să-și petreacă timpul liber pe timp de iarnă. Vara se mai plimbă prin parcul de la poștă sau prin cel de lângă Canalul Dunăre Marea Neagră unde există spații amenajate pentru ei, dar iarna, Clubul este singura sursă de distracție pentru vîrstnicii din Medgidia.

Unul din subiectele preferate de discuție ale pensionarilor, în afară de pensiile mici, este politica. Iar dacă rămîn în pană de idei, cel puțin găsesc cui să-și spună problemele.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Vali Cerbanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.