Clubul Nautic Callatis a ajuns la final

Construcţia Clubului Nautic Callatis a început în luna aprilie şi a fost finalizată pe 14 august, când a avut loc deschiderea oficială a Clubului.

Contribuţia Primăriei Mangalia pentru acest proiect este de 2,18% din totalul de 13 procente de la bugetul de stat. Acesta este un prim proiect contractat din fonduri europene, dar vor mai urma şi altele, care vor contribui la dezvoltarea turistică a zonei de sud a litoralului, în scopul atragerii turiştilor.

Obiectivul principal al Clubului îl constituie dezvoltarea zonei transfrontaliere Mangalia-Balcic, dar şi a turismului nautic. Mai multe companii specializate din acest segment şi-au exprimat intenţia de a deveni membri ai clubului, mai ales că în toate statele membre Uniunii Europene există astfel de locaţii.

În cadrul campaniilor de promovare şi infomare a avut loc şi o croazieră pe distanţa Mangalia-Eforie- Constanţa şi retur până la Balcic, realizate şi cu sprijinul partenerilor bulgari. Clădirea va fi administrată de Serviciul Public ADPP, care va trebui să se ocupe de atragerea firmelor nautice doritoare să închirieze un spaţiu modern din Portul Marina Mangalia.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru