Club sportiv pentru Medgidia

Noul Club Sportiv propus pentru Medgidia așteaptă aprobarea Judecatoriei. După ce proiectul a trecut de votul consilierilor în cadrul ultimei ședințe extraordinare, urmează să fie analizat și de către instanță.

Clubul sportiv va face parte din Complexul Sportiv Iftimie Ilisei Medgidia. Proiectul prevede să fie organizat pe 18 secţii: fotbal, arte marțiale, arte marțiale de contact, judo, handbal, rugby, ciclism, baschet, șah, lupte, gimnastică, gimnastică ritmică, scrimă, fotbal – tenis, dans sportiv, sportul pentru persoane cu nevoi speciale, sportul pentru toți si tenis de câmp. Va fi finanţat din alocații de la bugetul de stat, subvenții de la bugetul local, din venituri extrabugetare și fonduri din alte surse, în condiţiile legii. În momentul în care consilierii au analizat proiectul au constatat că există greșeli cu privirea la regulamentul de funcționare.

Consiliul Director are rolul de a hotărî  în funcţie de rezultate şi de aportul personal, în limita bugetului clubului, acordarea de premii, prime sau alte recompense în bani sau obiecte, conform prevederilor legale în vigoare. Cu toate că proiectul sună bine, aleșii spun că în forma în care a fost redactat, nu s-au respectat toți pașii legali și din acest motiv este posibil să întâmpine probleme la analiza juridică.

În consecință putem vorbi despre un Clubul Sportiv al municipiului numai în momentul în care  Judecătoria îl va declara înființat.

Redactor: Daniel Albu