Clopoţelul a sunat astăzi şi pentru deţinuţii de la penitenciarul de Maximă Securitate Poarta Albă

Printre cei care au răspuns „prezent” atunci când s-a strigat catalogul se numără şi unul dintre autorii jafurilor armate comise în Constanţa şi Călăraşi în 2009. La fel ca el sunt alţi 44 de deţinuţi, elevi in clasele I-VIII, chiar daca au varste cuprinse intre 21 si … 55 de ani!

Marius Nicolae este cel mai tanar dintre detinutii inchisi la Poarta Alba si care au ales sa inceapa sau sa continue studiile. Marius face parte din lotul care in urma cu trei ani a ingrozit judetele Constanta si Calarasi: banda a jefuit noua bijuterii si case de amanet in mai putin de jumatate de an, pana sa fie destructurata de politisti si procurori.

Marin are o cu totul alta poveste, insa il leaga de colegul mai tanar o condamnare grea, pt o fapta extrem de violenta: in urma cu trei ani i-a luat viata amantului concubinei sale si a fost condamnat la 20 de ani de puscarie.

La Penitenciarul Poarta Albă, noul an scolar s-a deschis pentru  45 de persoane private de libertate, care au fost înscrise la forma de învăţământ primar sau gimnazial. Au varste cuprinse intre 21 si 55 de ani, iar 11 dintre ei sunt in clasa intai!

Multi dintre detinuti invata abia acum sa scrie. Altii stiu ca fara strop de scoala isi vor castiga greu existenta cand isi vor recapata statutul de oameni liberi. Iar cativa dintre ei au ales sa urmeze cursurile pt ca este un mod de a-si petrece anii grei de puscarie pe care ii au de ispasit.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu