Clipe cumplite pentru familia și apropiații unui tânăr navigator din Constanța

Vlad Nicolescu iubea marea. A absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrîn” din Constanța, iar la cei 30 de ani, a reușit să ducă tradiția tatălui său, mai departe. La ultimul voiaj însă, ceva s-a întîmplat.

A urcat la bordul navei Josephine Prima, sub pavilion maltez, în luna octombrie a anului trecut.

Nava traversa Marea Mediternaă și era în drum spre Algeria, atunci cînd echipajul a semnalat dispariția lui Vlad, așa că autoritățile italiene au intrat în alertă.

Familia și apropiații tînărului vin însă cu o ipoteză șocantă.

În mediul online, marinarii distribuie peste tot strigătul de ajutor al familiei lui Vlad Nicolescu.

„Am fost rugat daca am putea sa ajutam si noi intr-un fel macar cu un SHARE pt colegul nostru  din pacate nu este o gluma … A disparut in mare! Majoritatea care au lucrat in compania noastra il știu pe Vlad Nicolescu.El a îmbarcat pe o nava cargo acum ceva timp. A dispărut de pe aceasta nava acum cateva zile. Nimeni nu stie nimik de el si se pare ca ceva rau s-a intamplat cu el. Nava a fost oprită dar pana acum nu avem nici o veste despre ce s-a intamplat. Va rog da-ti un share si poate v-om afla ce s-a intamplat cu prietenul nostru.”

Pe internet există și o petiție online din partea familiei din Eforie prin care se cere ca autoritățile să înceapă o anchetă internă la bordul navei. Vlad Nicolescu a dispărut, pe 29 martie 2015, în condiții suspecte de la bordul navei unde lucra.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Mihai Roadedeal