Clasele terminale pot reveni la cursuri pe 2 iunie

Cu toate că, Președintele României a anunțat că elevii nu se vor întoarce la şcoală în acest an şcolar, examenele naționale se vor organiza așa cum au fost planificate, însă cu respectarea unor reguli stricte de distanțare.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța elevii care susţin examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională pot reveni la cursuri.

De asemenea, Instituțiile de învățământ vor asigura toate condițiile necesare respectării distanțării și igienei.

În ceea ce privește susținerea examenelor naționale, elevii claselor terminale vor avea la dispoziție, în această săptămână, un calendar nou ce va fi afișat pe site-ul Ministerului. Bacalaureatul și Evaluarea Națională se vor susține în funcție de noua programă.  De asemenea, Examenul de Capacitate ar putea începe pe 15 iunie, iar cel pentru elevii claselor terminale, de liceu, pe 22 iunie cu probe scrise și abia după aceea se vor da probele orale. Reamintim că, materia care nu a fost predată anul acesta va fi recuperată în următorul an școlar, conform unor ghiduri metodologice, pentru fiecare disciplină, elaborate de către Ministerul Educației.

Redactor: Oana Jărloianu ; Imagine: Ionuț Constantin