Clădire prăbușită în Istanbul

Un imobil cu patru etaje din centrul orașului turc Istanbul s-a prăbușit în urma unor intemperii violente și a alunecărilor de teren. Incidentul a fost surprins în direct de mai multe posturi de televiziune care transmiteau de la fața locului.

Istanbul, singura metropolă din lume întinsă pe malurile a două continente, Europa și Asia, a fost marți scena unui teribil incident. O clădire rezidențială, de pe țărmul european al străvechiului oraș, s-a dărâmat. Construcția, ridicată în anul 1994, era șubrezită din cauza ploilor din ultimele zile, urmate de alunecări de teren. Groapa în care a căzut, adâncă și largă de câțiva metri, fusese săpată pentru începerea construirii unui hotel. Mai multe posturi de televiziune  transmiteau în direct de la fața locului, când clădirea a început să se clatine. După ce a stat câteva ore în echilibru pe marginea gropii săpate pentru ridicarea edificiului, imobilul s-a prăbușit datorită surpării terenului. Forța impactului a provocat un nor dens de praf. Nu s-au înregistrat victime, iar autoritățile locale au reușit să evacueze la timp locuitorii aflați în clădire.

Simplele șantiere sau cutremurele sunt factori de risc pentru siguranța multor imobile din Istanbul. Potrivit studiilor, constructorii turci pun accent pe economia de materiale, denaturând calitatea lucrărilor executate.

Redactor: Mihaela Țânțaru