CJC aprobă un ajutor financiar pentru Decebal Şerban

Apelurile umanitare în cazul lui Decebal, fostul pompier care a suferit un cumplit accident la începutul aceste luni, a sensibilizat zeci de oameni care au donat bani pentru ca bărbatul să poată fi tratat. Dincolo de această mobilizare, Consiliul Judeţean Constanţa întinde o mână de ajutor familiei Șerban, astfel încât bărbatul să se pună pe picioare.

Ziua de 8 noiembrie a fost una fatidică pentru Decebal Marian Şerban, fost pompier din Constanța.  Bărbatul lucra ca şofer pe TIR, iar în acea zi se afla la Cernavodă când rezervorul camionului i-a explodat în faţă. Potrivit apropiaților, el a fost purtat pe drumuri între spitale, fără îngrijirea necesară, iar acum familia se teme pentru viaţa lui, pusă serios în pericol de sistemul sanitar din România.  După o săptămână de la tragicul eveniment, apropiații victimei au cerut ajutor autorităţilor pentru ca bărbatul să fie transferat la un spital din Belgia.

Dar pentru a ajunge acolo, familia fostului pompier trebuie să achite mii de euro, bani de care nu dispune. Prin urmare, atât soția acestuia, cât și foștii colegi a făcut nenumărate apeluri umanitare, pe rețelele de socializare,  în speranţa că viaţa bărbatului va fi salvată. Din fericire, rugile au fost auzite de către zeci de oameni care au donat bani.

Mai mult decât atât, dincolo de mobilizarea de pe internet, Consiliul Judeţean Constanţa va sprijini financiar tratamementul victimei.

În acest moment, bărbatul trebuie stabilizat pentru un transfer în străinătate. Cu toate acestea, bărbatul a început să respire singur, dar are septicemie din cauza bacteriilor. Potrivit medicilor, Decebal va trebui supus  unei intervenţii chirurgicale, unei grefe de piele şi unei traheostomii.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: George Dima