Circulaţia vehiculelor peste 7,5 tone este interzisă în judeţele afectate de Codul portocaliu

Circulaţia vehiculelor peste 7,5 tone, interzisă în judeţele afectate de Codul portocaliu. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a interzis temporar traficul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Restricțiile de circulație sunt valabile în perioada 22-23 iunie 2012, în intervalul orar 11-20. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunțat că excepţie vor face transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare și transporturile poştale. De asemenea pot circula  transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate şi transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării.

Potrivit CNADNR, restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere. Restricţia va fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu