Circul, distracție din sacrificiu!

Sunt mereu îmbrăcați la patru ace, iar sub lumina reflectoarelor oferă spectacole unice publicului de pe tot mapamondul. Vorbim despre artiștii de circ care zilnic fac sacrificii majore. Locuiesc în rulote, se atrenează ore întregi, iar zece luni pe an stau departe de case. Sacrificiile majore le oferă însă și satisfacții măsură. Aplauzele publicului le dau puterea necesară ca să devină tot mai buni.

Pe scenă sunt personaje desprinse parcă din povești. Machiați, fardați și îmbrăcați în costume strălucitoare, sub lumina reflectoarelor, artiștii fac senzație cu numerele impresionante de circ. Deși par ireali, sunt de fapt oameni obișnuiți pentru care sacrificiul reprezintă elementul esențial. Călătoresc zece luni pe an din loc în loc, montează circul oriunde pe mapamond și trăiesc în rulote micuțe. Își croiesc singuri costumele și se antrenează cu spor înainte de fiecare spectacol .

Georgeta și Daniel au reușit să formeze familia Petrescu, după ce s-au cunoscut în turnee. Au în prezent un băiețel, care, pe timpul anului școlar, îi așteaptă acasă . Împreună realizeză un număr de perș care necesită multă concentrare. Zi de zi cei doi reușesc să dea deoparte nostalgia în favoarea rațiunii și a creativității, fără să lase loc de greșală. Un detaliu nerespectat, poate în orice moment să transforme show-ul într-o tragedie.

Numerele de artă, sunt dificile mai ales când interacțiunea nu are loc între doi oameni, ci între un om și un animal. Pentru Adriana, Boris a devenit cel mai bun prieten, având în vedere că locuiesc și în același imobil din Germania. Toată viața lor este o poveste plină de momente unice.

Deși pe timpul zilei sunt oameni obișnuiți, seara, pe scenă, sunt cu totul transformați.

Viața artiștilor de circ nu este deloc obișnuită și monotonă. Performanțele interpreților , clovnilor, acrobaților, jongleri și cascadorilor sunt destinate exclusiv pentru divertismentul publicului de orice vârstă, pentru ca circul să dăinuie peste veacuri.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea