Ciocolata, la mare cautare

Consumul de dulciuri compensează de multe ori amărăciunea traiului zilnic. Românii îşi mai îndulcesc viaţa cu câte o tableta de ciocolată. Consumată după masă sau chiar în prima parte a zilei pentru o doză de energie, ciocolata este în topul preferinţelor atât în rândul copiilor cât şi în rândul adulţilor. Locuitorii din Cernavodă sunt şi ei fani declaraţi ai tabletelor cu lapte , stafide, alune sau oricare alte umputuri. Nici măcar zvonul că ciocolata se va scumpi în scurt timp nu-i determină pe cernavodeni să renunţe la dulcele preferat.

Copiii spun că nu pot sta nici măcar o zi fără ciocolata şi că indiferent care va fi pretul acesteia îşi vor ruga părinţii să le cumpere zilnic.

Conform ultimilor statistici, vremea rea din ţările producătoare de cacao va duce la o scumpire a ciocolatei şi a produselor de ciocolată la nivel global. Creşterea de preţuri la nivelul ingredientelor se va transmite mai mult ca sigur către consumatorul final. Cacaua a ajuns la preţul maxim din ultimii patru ani, cu o creştere de până la 70% doar în ultimele 12 luni.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca