Ciocolata, cadoul perfect

Un maestru cicolatier din Constanta a sărbătorit dragostea aşa cum ştie mai bine, sculptând în ciocolată. Inimi mai mari, mai mici, mesaje care mai de care mai siropoase, cadouri care mai de care mai dulci sunt prezentate într-o expoziţie devenită deja tradiţională şi dedicată Zilei Îndrăgostiţilor – Valentine’s Day.  Expozitia este cu vanzare, iar preturile produselor din ciocolată variaza intre 7 si 35 de lei.

Toţi cei care vor să facă o surpriză… comestibilă iubitei sau iubitului pot alege dintr-o paletă foarte bogată de piese, pe tema dragostei. Cei care vor mesaje personalizate le pot comanda deja, aşa cum a făcut şi un tânăr care a dorit ca pe plăcuţa lipită pe cadoul dulce pentru iubita lui să scrie „Vrei să fii soţia mea? Pentru o noapte…”. Toate produsele sunt lucrate manual, de cofetari cu experienţă şi realizate sută la sută din ciocolată albă sau neagră. Chiar şi lipiciul cu care se prind piesele între ele este ciocolată.

Pentru realizarea tuturor pieselor expuse, s-au folosit aproximativ 45 de kilograme de ciocolată. S-a lucrat aproximativ două săptămâni şi jumătate, pentru că a fost nevoie de multă migală şi atenţie. Ciocolata este topită, apoi pusă în forme şi lucrată manual.

Iar surprizele nu s-au oprit aici. De Valentine’s Day, indragostitii și-au declarat  iubirea si prin intermediul unui concept unic in Romania. O drona a survolat zona centrală a orasului de la malul marii, purtand o inima uriasa pe care a fost scris mesajul “Kiss On The Cam”. La vederea acestui mesaj, cuplurile de indragostiti surprinse de cameră trebuiau să se sărute. Din imaginile capturate, se va crea un videoclip ce se speră că va deveni viral in toata lumea.

Redactor: Cerasela Videanu