Cine primește subvenție de căldură de la primărie?

În fiecare iarnă, autorităţile locale se mobilizează pentru a acorda ajutoare de încălzire familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse. Şi anul acesta primăria Constanța a demarat procedura de acordare a subvenţiilor de căldură.  Persoanele care vor să beneficieze de ajutoarele de încălzire de la stat  pot ridica formularele de la Serviciul Public de Asistenţă Socială , urmând ca abia peste câteva săptămâni să îşi poată depune cererile.

Toţi cei care solicită  ajutorului de încălzire, indiferent de tipul acestuia (energie termică, gaze naturale, lemne sau energie electrică) au obligaţia să depună,  formularul de cerere dar cât  și  o serie de acte.

Este  nevoie de actulele privind locuința pentru care se solicită ajutorul de încălzire, iar formularul de cerere se face, după caz în baza contractului de vânzare-cumpărare, contractului de închiriere înregistrat la administraţia financiară sau certificatului de moştenitor, respectiv contractului de comodat sau contractului de concesiune sau împuternicirii notariale dată de proprietarul locuinţei pentru persoanele care locuiesc în imobilul său.

Constănțenii  sunt obligaţi să aducă la dosar acte doveditoare privind veniturile realizate de toţi membrii familiei.   Alte acte doveditoare: copie după cartea de identitate sau talonul autoturismelor aflate în stare funcțională  chiar dacă autoturismul are o vechime de peste zece ani. De asemenea, pentru fiecare din membrii familiei , se vor depune buletinul de identitate şi certificatele de naştere pentru copiii cu vârsta sub 14 ani. Și nu în ultimul rând, ei trebuie să aducă o adeverinţă de la asociaţia de proprietari, din care să rezulte numele şi numărul persoanelor care locuiesc efectiv la adresa pentru care se solicită acordarea ajutorului de încălzire.

Termenele lunare de depunere a solicitărilor noi de ajutor de încălzire sunt până la data de 20 a fiecărei luni pentru a fi luaţi în evidenţă cu luna respectivă.  Declararea unui număr mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici decât cele reale constituie infracţiune de fals,  uz de fals sau înşelăciune şi se pedepseşte potrivit Codului Penal.

Redactor: Oana Jărloianu