Cine beneficiază de subvenția la căldură?

Constănțenii care nu își permit să plătească factura la întreținere pe timp de iarnă pot beneficia de subvenție din partea Primăriei. Începând de astăzi se primesc dosarele de solicitare a ajutoarelor la încălzire.

Prețul gicacaloriei la Constanța este cel mai mare din toată țara, 411,8 lei, cu mai bine de 110 de lei mai mare decât cel de la Sfântu Gheorghe, a doua localitate din România în ceea ce privește prețul gigacaloriei către populație. În aceste condiții, facturile la întreținere pe lunile de iarnă le dau bătăi de cap atât pensionarilor, cât și familiilor cu venituri modeste.

Și în acest an, Primăria vine in sprijinul familiilor nevoiașe acoperind o parte din factura la caldură. Pentru a beneficia de subvenție, trebuie depus un dosar la asociația de proprietari. Cei care depun declarații false cu scopul de a beneficia de ajutor riscă dosar penal.

Precizăm că, pentru familiile care au locuințele racordate la RADET și au venituri, pe fiecare membru, între 0 și 786 lei, reducerea la factura de energie termică este cuprinsă între 62% și 96%. În cazul persoanelor singure, beneficiază de sprijin cele cu venituri cuprinse între 0 și 1.082 lei, reducerea fiind cuprinsă între 64% și 100%.

Rpeorter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes