Cinci vietnamezi au încercat să iasă ilegal din România

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat cinci persoane din Vietnam care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunse în compartimentul de marfă al unui TIR.

Sâmbătă, în jurul orei 23.30, la punctul de trecere a frontierei Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetățean bulgar, în vârstă de 47 de ani, conducând un automarfar care efectua un transport de granule de plastic din Grecia în Ungaria.

În urma activităţilor întreprinse pentru combaterea migraţiei ilegale, la controlul asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în interiorul mijlocului de transport, printre bunurile transportate, cinci persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni vietnamezi cu vârste cuprinse între 25 şi 43 de ani, solicitanţi de azil în România. La cercetări, șoferul a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări pentru TIR.

Persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor cinci cetățeni vietnamezi acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferului bulgar pentru trafic de migranţi.

Redactor: Isabela Boantă