Cimitirul musulman din Constanța, în paragină

În paragină. Așa descriu vizitatorii, cimitirul musulman din zona Inel II din Constanța. Gunoaiele zac printre morminte, iar buruienile crescute, ajung chiar și la 2 m înălțime. Pe lângă aceste inconveniente, voluntarii care încearcă reabilitarea cimitirului, au făcut o descoperire macabră. Alături de pungi, peturi și alte deșeuri au găsit și oseminte umane.

Invadat de buruieni cimitirul musulman, pare un loc sălbatic, uitat de autorități. Doar pietrele funerare ascunse după bălării mai amintesc de cei care au trăit odată pe meleagurile Dobrogei. Oamenii sunt revoltați de faptul că cimitirul este lăsat în paragină.

În legătură cu problema mizeriei din cimitir muftiul cultului musulman din România declară că nu sunt fonduri pentru curățenie, atâta timp cât enoriașii nu plătesc taxa anuală de întreținere a cimitirului.

În încercarea lor de a curăța spațiul, câțiva voluntari au făcut o descoperire ciudată. Alături de sticle și deșeuri pe care voiau să le scoată din groapa unde au fost aruncate, au găsit și oseminte umane.

Muftiul spune că osuarul există din 1903 și că dezhumarea nu este o practică acceptată de religia islamică.

Muftiul cere enoriașilor să plătească taxa pentru a se face curățenie.

Redactor: Robert Tănasă