Cicloanele ”Olaf” și ”Numa” lovesc România

Agenția Națională de Meteorologie avertizează că ciclonul polar Olaf va ajunge în România în acest weekend și ar putea interacționa cu un alt ciclon, care vine din sudul continentului. Precipitațiile se vor transforma în ninsoare iar temperaturile vor înregistra o scădere considerabilă.

ANM anunță că două cicloane vor ajunge în România în această săptămână. Primul, denumit Numa, vine cu o masă de aer cald din zona Italiei iar al doilea, Olaf, are o masă de aer polar și provine din zona peninsulei Scandinavice.

„Numa işi pierde din intensitate până ajunge la noi, pentru că el a făcut prăpăd în Grecia şi Italia. În România, ne va afecta cu nişte precipitaţii pe partea de sud, sud-vest a ţării, cu vreme închisă, cu nori pe partea de sud-est, până sâmbătă”, a declarat meteorologul Alina Șerban pentru Mediafax.

Al doilea ciclon, Olaf, are o masă de aer polar și va transforma precipitațiile în ninsoare.

„Duminică, când coboară Olaf, care are o masă de aer polar, vine cu ea cu tot, şi o aduce către zona ţării noastre, se va răci pe nord-vest, nord şi centru şi va transforma precipitaţiile, la munte în ninsoare, în zonele mai joase, la început în lapoviţă, posibil şi ninsoare“, a precizat același meteorolog.

În urma acestor fenomene, temperaturile vor înregistra valori negative pe timpul nopții, începând de săptămâna viitoare.

Redactor: Isabela Boantă