Chițac, candidatul PNL pentru primăria Constanța

Fostul rector al Academiei Navale s-a înscris în PNL. Vergil Chițac și-a anunțat, oficial, candidatura pentru funcția de primar al Constanței, iar acum așteaptă confirmarea de la centru. Decizia este așteptată pentru ziua de luni, însă din câte se pare va fi doar o formalitate.

După aproximativ două luni în care a refuzat să dea declarații cu privire la o eventuală candidatura din partea PNL pentru funcția de primar al Constanței, Vergil Chițac a confirmat informațiile. După un scenariu previzibil, fostul rector al Academiei Navale s-a înscris în PNL, la doar câteva zile după primirea deciziei de pensionare. La sfârșitul anului se prefigura posibilitatea unei candidaturi ca independent, însă Chițac a renunțat rapid și s-a alăturat liberalilor.

Chițac a fost nominalizat pentru candidatura la funcția de primar al Constanței după un sondaj efectuat de PNL Constanța în care au fost incluși și Robert Boroianu, Mihai Tararache, Gigi Chiru și Iustin Fabian Roman. Cel mai nou membru al PNL Constanța a fost creditat cu cele mai mari șanse la alegeri, iar candidatura lui urmează să fie validată de la centru până cel târziu luni.

După validarea candidaturii, Chițac urmează să devină unic președinte al organizației PNL Constanța.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea