Chiriașii din blocurile ANL din Mangalia vor plăti de acum înainte mai mult pe apartamente

Chiriașii din blocurile ANL din Mangalia vor plăti de acum înainte mai mult pe apartamente. Sumele lunare au fost majorate, după ce consilierii locali au aprobat, în unanimitate, prelungirea contractelor de închiriere şi stabilirea chiriei pentru locuinţele construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

La cinci ani de la încheierea inițială a contractelor de inchiriere pentru locuințele ANL din Mangalia, consilierii locali au reevaluat sumele pe care le plăteau până acum chiriașii. O dată cu înnoirea contractelor a fost recalculat și preţul chiriei.

Cele cinci imobile de tip ANL se află în subordinea Serviciului de Asistenţă Socială. La baza calculului în urma căruia vor fi majorate chiriile stau prevederile articolului 8 al Legii 152, coroborat cu prevederile Hotărârii de Guvern 962/2001 privind normele metodologice pentru punere în aplicare a legii.

În cadrul calculului chiriei au fost luate în considerare suprafaţa construită desfăşurată a clădirii, vechimea imobilelor, cheltuielile de întreţinere şi reparaţii curente, cheltuielile de administrare etc.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin