Chinezării descoperite de vameși în port

Vameșii constănțeni, împreună cu polițiștii de frontieră, au dejucat activitățile comerciale ilicite ale unor firme, confiscându-le marfa. Mai exact, oamenii legii au descoperit un container cu mărfuri contrafăcute, care urmau să ajungă la 2 societăți comerciale din capitală.

În urma controalelor de miercuri, 7 septembrie, la un container sosit din China în Portul Constanța Sud-Agigea, au fost descoperite 2.400 seturi cosmetice, 360 mașinuțe, 2.000 truse școlare, susceptibile a fi contrafăcute, care urmau să ajungă la o firmă din București, administrată de un cetățean român în vârstă de 47 de ani. Dacă bunurile ar fi fost originale, valoarea lor estimată ar fi fost de 27.400 lei.

În aceeași zi, în același port a mai sosit un container, de data aceasta din Bangladesh, având ca destinație o firmă cu sediul în Piatra Neamț, deținută de un cetățean român de 59 de ani.

În urma unui control amănunțit, vameșii au descoperit peste 1000 de tricouri cu mânecă lungă, purtând embleme ale unor branduri de top, susceptibile a fi contrafăcute.  Dacă ar fi ajuns pe piață, valoarea acestora ar fi fost de 50.400 lei. În ambele cazuri, bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Redactor: Daniel Albu