China a confirmat vizita lui Kim Jong-un la Beijing

Liderul de la Phenian, a efectuat o vizită în Beijing, la invitația președintelui chinez Xi Jinping. După mai multe zile de speculații, informația a fost confirmată de presa nord-coreeană.

China și Coreea de Nord au confirmat vizita liderului Kim Jong-un la Beijing. Aceasta este prima deplasare în internaționala a liderului de la Phenian, de la preluarea mandatului în 2011. Deplasarea marchează începutul unei serii de întâlniri ale lui Kim Jong-un cu alți lideri mondiali. Phenianul a confirmat pentru prima dată în mod oficial intenția de a avea o întrevedere cu președintele american Donald Trump, în luna mai .

China este principalul aliat al Coreei de Nord.Vizita la Beijing marchează un pas important în dialogul viitor cu Statele Unite și Coreea de Sud. În timpul vizitei sale, Kim l-a asigurat pe omologul său chinez că este pregătit să renunțe la armele nucleare ,însă a avertizat că va face acest lucru doar cu anumite condiții.

“Problema denuclearizării peninsulei coreene poate fi rezolvată dacă Coreea de Sud şi Statele Unite răspund eforturilor noastre cu bunăvoinţă, creează o atmosferă de pace şi stabilitate, luând în acelaşi timp măsuri progresiste şi sincronizate pentru realizarea păcii”, a declarat Kim Jong-un.

Redactor: Isabela Boantă