Chiar în ziua de Florii, în curtea bisericii Sfântul Mina din Constanţa, enoriaşii au organizat un protest

Protestul paşnic cu flori a fost organizat de Asociaţia Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina. De altfel, după o perioada de două luni in care acesta a fost plecat în Italia la fratele său, Nicolae Picu a fost prezent şi el la eveniment, urmând să plece peste trei zile, din nou, în Peninsulă. Părintele le-a explicat enoriaşilor de ce a plecat din ţară imediat după suspendarea sa din preoţie.

În plus acesta susţine că nu doreşte să conteste decizia Arhipeiscopiei în ceea ce priveşte caterisirea sa.

Reamintim că Nicolae Picu a fost suspendat din preoţie după ce Arhipeiscopia Tomsului l-a acuzat că şi-a asumat dreptul de proprietate asupra Bisericii Sf. Mina, la care slujea,  efectuând cadastrul şi intabularea în favoarea Asociaţiei “Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina”. Acest fapt ce contravine art. 181 din Statutul Bisericii Ortodoxe Române (cu caracter de lege), care reglementează fără echivoc că o biserică, imediat după sfinţirea ei, trece de drept în proprietatea şi folosinţa unităţilor de cult din cadrul eparhiei, cu tot cu terenul şi clădirile aferente ei.

La protest a participat şi fiul preotului, Victor Picu.

Enoriaşii care au participat la protest îşi doresc ca părintele Picu să se reîntoarcă la parohia Bisericii Sf. Mina. Un nou protest va avea loc în curtea bisericii, în a doua zi de Paşte.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Ionescu