Chiar dacă avem un nou ministru la Transporturi, problemele vechi au rămas

Chiar dacă avem un nou ministru la Transporturi, problemele vechi au rămas, iar una dintre ele poartă numele de Bechtel. Reprezentanții companiei americane au anunțat în februarie că vor termina lucrările până în noiembrie 2012 la segmentul de 18 kilometri al autostrăzii Transilvania din județul Bihor, numai că lucrurile stau altfel pe teren. Zona a fost inspectată de ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, care a promis ca va lua masuri.

Cei 18 kilometri  de autostradă promiși de Bechtel nu sunt gata nici măcar în proporție de 15%. Însă, Ministrul Transporturilor e convins nu numai că șoseaua va fi gata la timp ci și că va costa mai puțin decât până acum.

În toamna lui 2011, Guvernul a decis ca lucrările să fie continuate de compania americană Bechtel numai pe tronsoanele deja începute, iar restul de 300 de kilometri să fie scoși la licitație pentru a obține finanțare europeană.

Lucrările la Autostrada Transilvania, cu o lungime de 415 kilometri, au început în 2004, după semnarea unui contract de 2,2 miliarde euro cu firma americană Bechtel. Primul tronson de 52 kilometri a fost finalizat abia după 7 ani.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu