Chezăşie pentru libertate, în premieră la Năvodari (VIDEO)

Manifest al luptei pentru iubire si al comunicarii interumane – aşa ar putea fi caracterizată cea mai recentă creatie literară, „Chezăşie pentru libertate”, a scriitorului Flaviu George Predescu, lansata, astăzi, la Năvodari. Cartea este un act de curaj si sinceritate si ii invita pe cititori sa empatizeze cu diferite stari si trairi ale fiecaruia dintre noi.

Structurata pe patru capitole in care sunt asternute sub forma de eseuri cele mai intense trairi ale autorului, cartea isi propune sa fie o altfel de lectura.

Primul capitol intitulat sugestiv `Suferinţă` a constituit o adevarata provocare pentru autor.

Eseurile cuprinse în „Chezăşie pentru libertate” dezvaluie maturizarea autorului si trecerea prin mai multe etape ale vietii – Suferinţă, Regret, Amintire si Speranta.  Lansarea oficiala a lucrarii cu care Flaviu George Predescu isi face debutul in proza romaneasca, la Navodari, are o simbolistica aparte si pentru autoritatile locale ale orasului de la malul marii.

Publicul prezent s-a arătat extrem de interesat. Mesajul transmis de autor prin aceasta carte i-a impresionat pana si pe cei mai tineri.

Pentru a-i motiva pe tinerii cu talent literar sa isi urmeze pasiunea, Flaviu George Predescu le-a promis navodarenilor ca va reveni la malul marii, in orasul sau de suflet, cu o noua surpriza. Impreuna cu Primaria Navodari condusa de edilul Nicolae Matei, vara viitoare, toti cei pasionati de lectura si comunicare vor avea prilejul de a participa la un cenaclu al marii in cadrul caruia scriitori din toata tara si multi tineri talentati isi vor expune gandurile pe hartie la Navodari.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu