Cheltuielile școlilor, în văzul tuturor

În curând, directorii unităților de învățământ ar putea fi obligați să afișeze la avizier bugetul școlilor și toate cheltuielile efectuate. Inițiativa aparține ministrului Educației și are drept scop mărirea transparenței decizionale.

Toate cheltuielile școlilor ar putea fi în curând vizibile și nu oricum, ci afișate la avizierul unităților de învățământ. Inițiativa se află în acest moment la stadiul de recomandare din partea ministrului Adrian Curaj. Pe directorii din Constanța, măsura nu pare să îi deranjeze, mai ales că toate cheltuielile sunt raportate Asociațiilor de Părinți.

Elevii din Contanța sunt și ei încântați de recomandarea făcută de Ministrul Educației, în condițiile în care în acest moment nicio școală nu publică un astfel de raport privind bugetul și cheltuielile, spun aceștia.

Nu au fost deloc puține cazurile în care unii manageri de unități școlare au risipit banii. Ultimul astfel de caz a fost înregistrat anul trecut, atunci când o grădiniță de stat din Constanța a cheltuit nu mai puțin de 7000 de lei pentru o pictură murală.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea