CGM-UGSR condamnă modul în care fosta SIND România a preluat un patrimoniu uriaș

CGM-UGSR condamnă modul în care fosta SIND România a preluat un patrimoniu uriaș, inestimabil după revoluția din 1989. În opinia conducătorilor UGSR ele ar fi fost preluate prin fals, iar aici sunt incluse hoteluri cu baze de tratament, ștranduri, cluburi dar și o sumă uriașă de bani aflată în conturile vechii confederații.

Confederația Generală a Muncii- UGSR a obținut în instanță calitatea de unic continuator al Uniunii Generale a Sindicatelor din România înființată în 1945 și care n-a fost niciodată desființată. Conducătorii CGM-UGSR condamnă modul în care sindicatele proaspăt înființate după 1989, respectiv CNSLR-Frăția, BNS, Cartel Alfa și CSDR ar fi preluat patrimoniul confederației. Ar fi vorba de miliarde de euro ce constau în hoteluri, baze de tratament, ștranduri dar și lichidități. O parte dintre ele ar fi fost deja înstrăinate.

Conform liderului confederației, timp de 26 de ani, CGM-UGSR nu s-a putut reorganiza în baza legilor apărute tocmai din cauza mizei reprezentate de patrimoniul uriaș vânat de  celelalte sindicate. De fiecare dată când confederația se apropia de recunoașterea drepturilor obținute după înființarea din 1945, celelalte sindicate interveneau în instanță.

Chiar dacă UGSR a fost din nou recunoscută în luna mai a acestui an, patrimoniul probabil nu va mai putea fi niciodată recuperat. Rămâne acum ca autoritățile să facă verificări și să constate modul în care au fost gestinate bunuri de miliarde de euro și ce lideri de sindicat s-au îmbogățit peste noapte în urma acestei gestionări.

Redactor: Bogdan Bolojan