Cezar Ouatu va reprezenta România în finala de la Malmo

Ouatu EurovisionContratenorul s-a calificat seara trecută, interpretând piesa “It’s my life”, iar pentru un loc în finală, Cezar s-a luptat cu alți 16 concurenți.

Primii care au intrat în concursul de joi seară au fost reprezentanţii Letoniei – Trupa PeR, cu melodia “Here We Go”.

A urmat pe scena de la Malmo cântăreaţa Valentina Monetta, reprezentanta statului San Marino. Cu numărul trei în concurs a fost Macedonia, reprezentată de Esma & Lozano, care au interpretat melodia “Pred Da Se Razdeni”. Aceștia au fost urmați de artistul din Azerbaidjan, care a cântat piesa “Hold me”. Cu numărul 5 în concurs a intrat Finlanda, reprezentată de Krista Siegfrids, care a interpretat melodia “Marry Me”. Pe scenă a urcat apoi Gianluca Bezzina, din Malta, care a cântat piesa “Tomorrow”. Vecinii noștri bulgari au fost reprezentați de Elitsa și Stoyan cu melodia “Samo Shampioni”. După bulgari au urcat pe scenă artiști din Islanda, Grecia, Israel, Armenia, Ungaria, Norvegia , Albania și Georgia. Elveţia a fost reprezentată de Takasa, care a interpretat melodia “You And Me”.

Cu numărul 17 în concurs, Cezar Ouatu a cântat pentru România piesa “It’s My Life”.

După votul de joi seară, în finala Eurovision 2013 s-au calificat: Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, România, Norvegia, Islanda, Armenia, Finlanda, Malta şi Grecia. Cele zece piese calificate din cea de a doua semifinală în marea finală Eurovision 2013 au fost alese, într-o pondere egală, prin votul publicului şi prin punctajul juriului.

Redactor: Doina Sirbu