Cetățenii români vor scăpa de statul la coadă pentru eliberarea pașaportului

pasapoarte la domiciliuDirecția Generală de Pașapoarte anunță că, începând de mâine, 23 iunie, cetățenii români cu domiciliul în România pot solicita transmiterea pașapoartelor simple electronice la domiciliu sau reședință. Contravaloarea acestui serviciu este de 8,68 lei inclusiv TVA.

Transmiterea pașaportului se va face printr-un serviciu de curierat rapid. Prin această măsură se elimină obligația persoanelor de a se prezenta la ghișeu pentru a ridica pașaportul, rămânând doar necesitatea prezentării la momentul depunerii documentelor necesare eliberării documentului de călătorie.

Curierul va livra pașaportul sub semnătură de primire doar titularului, unuia dintre părinți (în cazul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani) sau unei persoane împuternicite (prin procură specială autentificată). Destinatarul primește automat un sms în care este informat cu privire la ziua în care va fi efectuată livrarea, adresa la care va sosi curierul și numărul de document de transport ce va însoți plicul cu pașaportul.

Dacă în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării prin sms destinatarul pașaportului nu este găsit la adresă, iar curierul nu a putut lua legătura telefonic cu destinatarul, plicul conținând pașaportul va fi returnat la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple județean.

Pașaportul va putea fi preluat oricând de la sediul respectivului serviciu public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple.

Redactor: George Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.